Третото издание на международното състезание по функционален фитнес и кросфит PLOVDIV THROWDOWN стартира утре на Гребната база. Престижният турнир събира в Града под тепетата над 160 фитнес атлети от 12 държави, които ще тестват собствената си воля и способности. Събитието ще превлече не само българският кросфит елит, но и едни от най-добрите състезатели в Европа. „Тази година състезанието ще се проведе на 21 и 22 септември на Гребната база и финалът му съвпада с  Деня на независимостта“, отбелязва Момчил Лупов - част от спортен клуб MoVe Team и е един от организаторите на мероприятието. Той допълни, че всяка година участниците са все повече, като тази година те отново ще бъдат разпределени в шест дивизии – професионалисти мъже, професионалисти жени, любители мъже, любители жени, тийнейджъри до 20 години и ветерани над 35 години. Входът за всички, които искат да се запознаят отблизо с атлетите и препятствията и да усетят тръпката от надпреварата, е безплатен.

Наградният фонд тази година е 10 000 евро и ще бъде разпределен между победителите в различните категории. Освен пари, като поощрение за първенците, са предвидени и много предметни награди.

Безпогрешната оценка за представянето на кандидатите, изправили се един срещу друг, ще бъде дадена на екип от сертифицирани съдии, сред които главен арбитър ще бъде Петър Джамбазов. Неговият глас ще бъде решаващ в битката на финала за най-комплексен атлет.

PLOVDIV THROWDOWN обхваща дисциплини свързани с атлетика, гимнастика, вдигане на тежести, гребане на гребни тренажори, упражнения с дъмбели, катерене по въже, дърпане на шейни. 

Тази вечера по време на брифинга Момчил Лупов и треньорът от PowerFit Велчо Соколов направиха демонстрация на дисциплините, в които утре ще се включат всички състезатели. 

Утре състезанието стартира в 9:00ч. зад трибуната на Гребния канал. Между различните етапи на турнира зрителите ще могат да получат професионални съвети за физическата си подготовка, какви тренировки за подходящи , за да развият своите умения и издържливост, какво да направят за себе си при определени здравословни проблеми.  И , разбира се, как да изглеждат и да се чувстват прекрасно!

Арената на предизвикателствата PowerFit или там, където всеки побеждава себе сиЕдно спортно семейство постави основите на клуба, който събира хора, за които състезанието е начин на живот