Мачът Арда (Кърджали) - Лудогорец е отложен и няма да се играе по програма на 1 март (неделя). Срещата от първенството е пренасрочена за 18 март. Причината е опасността от коронавирус след гостуването на шампионите в Милано, където загубиха снощи с 1:2 от Интер и отпаднаха от Лига Европа. 

Както вече стана ясно, футболистите на Лудогорец и цялата делегация на тима се подложи на тестове във ВМА веднага след прибирането в България. Те са отрицателни, но се чакат резултатите от вторите прегледи - най-вероятно в понеделник. Дотогава шампионите ще останат под карантина в базата на БФС в Бояна.
 
При това положение дербито с Левски за Купата на България е под въпрос.

Решението на Спортно-техническата комисия към БФС:

Предвид гостуването на ПФК Лудогорец в Милано, град граничещ с карантинна зона и установени заболели от коронавирус и с цел запазване на здравето на всички участници в организацията на футболно състезание и изчакване на резултата от пробите взети от състезателите и щаба на ПФК Лудогорец, срещата от 23-ти кръг на Първа лига между отборите на ПФК Арда и ПФК Лудогорец, ще се играе на 18.03/сряда/2020 година от 18:00 часа, вместо на 1.03/неделя/2020 г от 16:45 ч.