Константин Маршавелов ще вземе участие във втория кръг от шампионата по автомобилизъм на затворен маршрут. Състезанието ще се проведе утре на “Писта София”, която ще се състои на изцяло ново трасе в квартал Младост 4. Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм спечели първия кръг, който се проведе на трасето край Калояново и носеше името “Писта Енеос”.

“Писта София е едно от най-очакваните състезания, тъй като всеки един от нас състезателите иска да се изяви в столицата. Фирмите, които ни подкрепят също искат техните лога да бъдат показани пред феновете в София. Надявам се да стане едно хубаво състезание, с повече участници, много публика и без инциденти”, сподели миналогодишния победител на “Писта София”.

Пловдивчанинът ще се бори за победата в клас “макси”, а основни конкуренти за първото място ще му бъдат Пламен Камбуров и Илия Царски.

“Готов съм за състезанието, автомобила също е подготвен. Конфигурацията на пистата е нова и непозната за всички и ще имаме само две тренировки по 20 минути, за да го опознаем. Това е добре за мен, защото на непознати трасета се адаптирам много бързо и винаги показвам висока скорост”, заяви Маршавелов.

Състезателят на КА-2 Рейсинг Тийм е лидер в класирането на серия “макси”. Той има актив от 36 точки преди състезанието на “Писта София”.

Неделния ден ще започне с тренировките за отделните серии. Те стартират в 8:00ч. Официалното откриване на състезанието е предвидено за 13:00ч., а стартовете след 13:30ч.