Пловдивският боксьор Мартин Поптолев от БК Ботев Пловдив ще участва на най-силния боксов турнир в България - Купа "Странджа". Силният международен турнир започва днес и ще се проведе до 27 декември. 

Гост за официалното откриване на турнира ще бъде президентът на световната федерация АИБА Умар Кремльов. Кремльов направи днес открита тренировка с част от боксьорите пред зала „София“.

След това той ще има и среща с Министъра на младежта и спорта Красен Кралев, като ще присъства и на официалното откриване на „Странджа“ от 18:00 часа в зала „София“.

За 72-ри пъти ще се състои силният международен турнир. 

"Безкрайно щастлив съм, че пандемията не успя да ни спре от провеждането на толкова престижен турнир, като купа "Странджа", която ще отвори врати за 72-ри път за боксьори от цял свят. Международните прояви са изключително важни, точно в този момент, за всеки един боксьор. Именно поради тази причина, аз изпитвам и още по-голямо задоволство, виждайки списъка с толкова сериозни участници, заявени за този турнир. Пожелавам им успех и ще се радвам да видя впечатляващи мачове", сподели г-н Кремльов.

"Стартирахме един път на директна комуникация със спортисти и треньори и ще продължим да го следваме и за в бъдеще. Няма нужда да има каквито и да е бариери: АИБА е домът на нашите най-ценни членове –боксьорите и техните треньори. Те могат да ни потърсят и да получат помощ във всеки един момент. Нашата задача, като организационни и отговорни фигури е, да осигурим на състезатели и треньори най-добрите условия", каза още президентът на АИБА.