Виктор Николов постигна нови две победи на пловдивската картинг писта “Лаута” в събота и неделя (15 и 16 юни). Николов спечели старта от SWS шампионата на България, както и превърналия се в традиционен старт за шампионата “Аутокарт”.

В събота Николов победи в едно от най-старите картинг състезания у нас за шампионата “Аутокарт”, благодарение на отлично каране в двата манша, в които взе участие. Пловдивчанинът беше на високо ниво и остави далеч назад конкурентите си. В надпреварата участие взеха 26 пилоти.

В неделя 15-годишният Виктор Николов отново показа отличната си форма в мъжкия SWS шампионат на България. Той даде трето време от 17 състезатели, взели участие в квалификацията на писта “Лаута”. В първия манш Николов завърши на втора позиция с изоставане от 2,4 сек. от победителя. Във втория старт местният талант беше над всички и спечели с аванс от 6 секунди пред преследвачите си. В общото класиране в този кръг Виктор Николов отново финишира на първата позиция, като това му позволи да увеличи аванса си на върха в генералното класиране.

Тази седмица Николов ще стартира на писта “Виница” във Варна. Той се подготвя за участие в Световното първенство Sodi W Finals. През тази година шампионатът за най-добрите млади състезатели на планетата ще се проведе от 3 до 6 юли в белгийския град Генк.