Пламена Миткова си поставя още по-високи цели след спечелването на сребърния медал в скока на дължина на Европейското първенство по лека атлетика до 20 години в Йерусалим (Израел). 18-годишната българка, която е световна шампионка във възрастовата група в дисциплината от Кали 2022, завърши на второ място във финала по-рано днес с изравнен личен резултат за сезона от 6.54 метра.

"Развълнувана съм от този медал, състезанието беше много тежко. Цялата 2023 година беше трудна за мен, защото завърших и училище и нямах много време за тренировки. Затова среброто е добре, но целите ми са много по-високи. Надявам се следващата 2024 година да бъде по-хубава и аз да се справям по-добре. Основната ми цел са Олимпийските игри", каза Миткова.

Пловдивчанката, чиято подготовка за състезанието беше нарушена през миналия месец заради лечение на контузия на глезена на отскачащия ляв крак, направи три опита над 6.50 метра, като остана само на 2 сантиметра от първото място, което заслужи Елизабет Ндуди с национален рекорд на Ирландия до 20 години.

Пловдивчанката Пламена Миткова със сребро в скока на дължина на Европейското по лека атлетика18-годишната лекоатлетка е световна шампионка във възрастовата група от Кали 2022 година