Пловдивската мастър атлетка Марина Ганева завоюва златото  на Световното първенство по вдигане на тежести в Рованиеми, Финландия.  След нея останаха представителите на Унгария и домакина Финландия.

Това в поредна титла за Ганева, която има множество успехи в мастър дисциплините по вдигане на тежести и кросфита.

36-годишната пловдивчанка обаче можеше и да не участва на първенството заради липса на финансиране. В България липсва федерация за мастърс атлети, която да подпомага участието  по състезания. Миналогодишните й международни състезания  бяха изцяло финансирани от самата нея– подготовка, пътуване, престой и такси за участие.

За да участва на първенството зам.-кметът по дигитализация, бизнес развитие и образование Владимир Темелков спонсорира атлетката със съдействието на кмета на „Тракия“ Георги Гатев.

„Участието ми на световното първенство в Rovaniemi, Finland е изцяло покрито финансово от г-н Владимир Темелков,  който преди дни спаси и ФК Марица Пловдив с лични средства на своята фирма. Той е човек, който доброволно се е отказал от кметската си заплата и я дарява за добри и благородни каузи. Подобни практики в България не сме свикнали да виждаме, но ето, че ги има“ написа тя в профила си във фейсбук. Тя благодари на Темелков и кмета на „Тракия“ за съдействието.

„Щастлива съм да знам, че човек като Вас вижда в спорта мисия за обединение и национална гордост. Ние сме силен и доказал се народ в това отношение, а успехите ни, вярвам, представят България в най-светлия ѝ блясък пред света.  Чувствам се привилегирована и ентусиазирана да мога и аз да нося знамето на гърдите си и да съм част от тази мисия.

Благодаря за възможността!“, написа още тя.

Владимир Темелков и Георги Гатев подкрепиха завоюването на нови медали от пловдивска шампионка