Пореден голям успех за България благодарение на шихан Валери Димитров и сенпай Иванка Попова от завършилото в Швеция Европейско първенство. Силни срещи, голям боен дух и зрелищни нокаути се наблюдаваха на международното татами.

Започвайки с неуспех в дисциплината ката за сенсей Лъчезар Димитров, шихан Христо Терзиев и сенпай Сияна Стратиева, където България не успя да достигне до почитната стълбичка и продължавайки с поредица битки в различните категории, нашите каратеки завоюваха 2 златни медала, които са и НОВ рекорд за българското карате и спорт – 22ра Европейска титла за шихан Валери Димитров и 5та Европейска титла за сенпай Иванка Попова.

Безапелационни победи, буквално прегазващи противниците си още в редовното време сенпай Иванка Попова и шихан Валери Димитров отново бяха класа над останалите и се изкачиха заслужено на първо място на стълбичката.  Нашите златни каратеки успяха за поредна година да прославят България, да звучи българския химн и да се гордеем с техните велики постижения.

Останалите представители на България останаха без медали, но натрупаха ценен опит и също играха достойно. Сенпай Цветан Урумов отпадна на 1/8 финал със съдийско решение, сенпай Фатих Фаик записа невероятно силно участие в по-горна категория от неговата, а сенпай Калоян Ташев и сенпай Борислав Байчев отпаднаха в първия кръг въпреки желанието си за победа, което не бе достатъчно за да продължат.