Пловдив е сред осемтте града, които ще се борят да приемат финалите в турнира за Купата на България по баскетбол за мъже то 24 до 28 март. 

Днес УС към баскетболната федерация одобри заявките на „Колодрума“ (Пловдив), „Арена Самоков“, „Дворец на културата и спорта“ (Варна), "Универсиада“(София), „Арена Армеец“ (София), „Арена Ботевград", „Триадица“(София) и "Арена Асарел“(Панагюрище).

Срокът за подаване оферти за домакинство на финалния турнир за Купа България за мъже е до 17:30 ч. на 24.02.2022 г., като баскетболните клубове, кандидати за домакинство, трябва да поемат ангажимента да организира финалния турнир, независимо дали се класират за участие в него.

Жребият за Финалната осмица при мъжете ще бъде теглен на 8 март. За четвъртфиналите жребият ще е дирижиран според класирането на отборите след втория етап от НБЛ между отборите класирани от 1 до 4 място (първа четворка) и тези от 5 до 8 място(втора четворка).  Ще бъде теглен пълен недирижиран жребий за полуфиналите между победителите в четвъртфиналите.

Ако в посочения срок има заявки от седем отбора, се дава възможност за участие на деветия тим. Ако заявките са седем, през първия ден (четвъртфинали) първият отбор в класирането след втория етап почива.