Най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова загуби с 4:6, 6:2, 4:6 от поставената под номер 4 в схемата и 10-а в световната ранглиста Ангелик Кербер във втория кръг на турнира в Бирмингам. Срещата бе временно прекъсната заради дъжд в началото на втория сет - при резултат 6:4, 0:2 в полза на левичарката от Германия. След подновяването на играта 27-годишната пловдивчанка взе убедително втория сет с 6:2, но един пробив бе достатъчен на германката, за да прекърши българската си противничка в решаващата трета част. Това бе петият мач между двете тенисистки, като 27-годишната Кербер вече има 3 победи срещу Цвети.

В първия сет Пиронкова реализира ранен пробив за 2:0, но веднага след това загуби подаването си. В четвъртия гейм българката имаше две поредни точки за нов пробив при 15:40 и сервис на Кербер, но германката с отлична игра стигна до равенство. При следващите две точки Пиронкова заби ретурите си в мрежата и левичарката изравни - 2:2. В петия гейм Пиронкова отново загуби подаването си, но пробивите продължаваха. С три поредни точки в шестия гейм пловдивчанката стигна до брейкпойнт при 30:40, но съперничката й извади късмет, тъй като при последвалото разиграване топката се удари в мрежата след удар на Кербер и тупна неспасяемо в полето на Цвети. Секунди по-късно обаче Пиронкова си извоюва нова точка за пробив и с прекрасен печеливш удар я реализира - 3:3. Със страхотна къса топка при 30:40 в седмия гейм обаче Кербер осъществи поредния пробив в двубоя и отново излезе напред в резултата - 4:3. Серията от пробиви приключи в осмия гейм, в който Кербер спечели подаването си за преднина от 5:3. Цвети взе убедително подаването си за 4:5, но след това успя да стигне само до 40:40 в десетия гейм и Кербер затвори първия сет в своя полза, съобщи sportal.bg.

Вторият сет започна по подобие на първия - Пиронкова реализира пробив във втория гейм, който й позволи да вземе ранен аванс от 2:0. При 15:15 в третия гейм, в който сервираше българката, срещата бе прекъсната заради дъжд. След подновяването на играта Пиронкова бе по-стабилната тенисистка на корта. Българката не даваше шансове на съперничката си в геймовете, в които сервираше, а при 5:2 реализира пробив и изпрати мача в решаващ трети сет.

В първия гейм на решаващия трети сет сервираше пловдивчанката и Цвети имаше проблеми, но се измъкна от 15:40 и удържа подаването си. В петия гейм обаче Цвети се пропука на свой сервис. При 30:40 Кербер изпрати топката на линията със сечен бекхенд, Пиронкова не успя да реагира и германката поведе с 3:2. Кербер с лекота затвърди пробива, а след това Пиронкова отново имше труден сервис-гейм, в който се измъкна от 0:30. Пиронкова така и е не успя да затрудни сериозно германката в оставащите геймове, в които сервираше Кербер и след 1 час и 39 минути игра 48-ата в ранглистата на WTA пловдивчанка приключи участието си в турнира.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg