Този петък стартира поредният кръг в беларуското футболно първенство. Феновете на най-великата игра в последните месеци може да се наслаждават предимно на мачове от Беларус, като в петък вечер от 19:00 ч. предстои двубоят между Городея и ФК Минск. Българският букмейкър PalmsBet не дава предимство на нито един от двата отбора и явно очакванията са за равностоен мач. Поглеждайки към коефициентите в спортната секция на Палмс Бет ще разберете това - победа на домакините от Городея е оценена на 2.62, докато успех на гостите от Минск е 2.83, колкото е и коефициентът за равенство в срещата. 

Городея ще се стреми да се върне на победния път 

След седем изиграни кръга, тимът на Городея заема 10-ото място във временното класиране на беларуската Висша лига с актив от 10 точки. Домакините ще се опитат да се върнат на победния път на старта на 8-ия кръг, когато приемат равностоен съперник в лицето на ФК Минск. Миналият уикенд Городея спечели точка при гостуването си на Рух Брест след реми 1:1. Андрей Сорокин даде аванс на тима в 50-ата минута и възпитаниците на Олег Радушко бяха на секунди от победата, но в края на мача Колпачук вкара изравнително попадение за Брест и така отборът на Городея остана в долната половина на класирането. 

В последното си домакинство съставът на Городея имаше тежък мач, тъй като на техния стадион пристигна хегемона в Беларус - БАТЕ Борисов. Грандът си тръгна от Городея с трите точки като спечели с 2:0 и този резултат бе очакван. Преди това Городея бе в страхотна форма с 3 поредни победи и нито един допуснат гол. Феновете на отбора ще очакват момчетата на Олег Радушко да се върнат на победния път срещу Минск и да прогресират в класирането. За тази цел Городея трябва да се представи силно в защита и ако запази суха мрежа, то е доста вероятно да спечели трите точки. 

ФК Минск ще търси изход от кризата 

Гостите загубиха 4 от последните си 5 мача в беларуската Висша лига. Предвид тази форма не си струва да се доверите на победа на ФК Минск дори с вашия PalmsBet бонус, тъй като това би било доста рисков залог на фона на тяхното представяне. В миналия кръг Минск бе разгромен с 5:2 на собствения си стадион от отбора на Торпедо БелАЗ, който заема второто място в класирането. Това поражение остави тимът на Минск на 12-ата позиция в таблицата с 9 пункта. 

ФК Минск не е в зоната на изпадащите, благодарение на силния си старт на сезона и двете победи в първите два кръга. След победата с 3:2 над Динамо Минск на 28 март, всичко се обърка за гостите. Те допуснаха 3 поредни загуби като не се разписаха нито веднъж в двубоите с Енергетик БГУ, БАТЕ Борисов и Рух Брест. След това отборът надигна глава след успех с 3:1 на терена на Славия Мозир, но Минск се срина в домакинството си на Торпедо миналия уикенд като загуби с кошмарното 2:5. ФК Минск не е запазил нито една суха мрежа от началото на сезона и поради тази причина коефициентът за над 0.5 гола на Городея в ПалмсБет за предстоящия мач е доста нисък - 1.40.  В PalmsBet букмейкър ще намерите още много залози за срещата, като например точен резултат, полувреме с повече голове, точен брой голове и др. 

Городея и Минск си разменят победи в последните директни сблъсъци 

Статистиката в директните мачове между двата отбора е доста интересна. В последните 5 официални срещи, ФК Минск има 2 победи, като толкова са победите и на Городея, а един мач е завършил наравно. През миналия сезон Городея загуби с 1:2 от този съперник, но пък спечели с 3:0 визитата си в Минск. Тези резултати показват, че ни очаква непредвидим мач в петък вечер. Ако има нещо сигурно според статистиката, то е че може да очакваме голове. Последните пет двубоя между двата тима (един от тях е приятелски), предложиха три или повече вкарани попадения. В три от двубоите бяха отбелязани попадения в двете врати, така че тази опция за залагане не изглежда лош избор за залог и освен това коефициентът в Палмсбет за гол/гол е доста добър - 2.12.