Мачът между Кубрат Пулев и Антъну Джошуа няма да бъде на 20 юни. Новината съобщи самият Пулев пред bTV.

Според най-добрия български боксьор сблъсъкът за световна титла в тежка категория на Международната боксова федерация ще се отложи поне с няколко месеца заради ситуацията с коронавируса по света.

Българинът и щабът му следят положението около мерките, свързани с коронавируса. Първоначалната идея беше Пулев да тренира в Лихтенщайн, но той вече е в България. В сряда боксьорът показа видео на ринга в своя спортен център.

Подготовката върви по план и нямаме притеснения. Имаме и резервна дата за юли, ако се наложи мачът да бъде отложен, обясни Гоцев по-рано. Изгелжда обаче, че мачът ще бъде отложен по-дълго.  По думите му няма да има проблем и за организирането на спаринги за Пулев. Преди такъв мач подготовката включва самостоятелни тренировки, а спарингите започват около пет-шест седмици преди двубоя, заяви мениджърът, който е уверен, че Пулев ще се подготви добре.

Гоцев не очаква да има проблеми в организацията за мача, както и за изпълнението на финансовите условия. Преди дни мениджърът на Джошуа - Еди Хърн, каза, че няма как мачът за световната титла да се проведе без публика.