Отборът на Марица претъпя поражение в първата си контрола на турска земя. Пловдивчани отстъпиха с 1:2 на казахстанския Каспий, като и трите попадения паднаха преди почивката.

Елмаз Арменов откри резултата в 18-ата минута, а в средата на първата част Йеркебулан Нургалеев удвои аванса на своя тим. Малко преди да измине час игра Мариян Тонев намали изоставането на "жълтите", след като реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Станислав Маламов.

Второто полувреме беше равностойно и двата отбора не стигнаха до нов гол.

Това бе втора проверка за тима, воден от Николай Димитров, по време на зимната подготовка. Преди 5 дни Марица отстъпи на Локомотив (Пловдив) с 1:3.

Първата опасност в мача се откри пред казахстанския отбор. Футболистите на Каспий изпълниха късо ъглов удар, след което последва центриране към наказателното поле и изстрел с глава. Той обаче не бе достатъчно силен и Илия Николов улови топката без проблем.

Каспий откри резултата в 18-ата минута. Казахстанците организираха постепенно нападание, при което кълбото беше изсипано в пеналтерията, а играч в синьо намери от воле свой съотборник, който от близко разстояние нямаше как да сбърка на опразнената врата.

В средата на първата част Каспий удвои своя аванс. Йеркебулан Нургалеев бе намерен зад гърба на противниковата защита и хладнокръвно преодоля стража на пловдивчани за 2:0.

В 29-ата минута Марица получи възможност да изпълни дузпа, след като бе извършено нарушение срещу Станислав Маламов в наказателното поле.

Мариян Тонев застана на бялата точка и прати вратаря на казахстанците в обратния ъгъл, с което намали изоставането - 1:2.

Малко по-късно българският тим получи страхотна възможност да възстанови равенството, след като стражът на Каспий действа неразчетено и напусна вратата си, но играчите на Николай Димитров не успяха да се възползват.

Второто полувреме започна равностойно, като в първите минути липсваха опасности пред някоя от двете врати.

Постепенно Марица пое инициатива и на няколко пъти обстрелва противниковия страж, на когото обаче не му се наложи да се намесва.