Отборът на голямата звезда на ЛА Лейкърс ЛеБрон Джеймс спечели 69-ото издание на Мача на звездите в НБА срещу селекцията на аса на Милуоки Янис Адетокумбо. Двубоят се игра в Чикаго и беше проведен при нов регламент и под знака на легендата Коби Брайънт, който загина в катастрофа с хеликоптер в края на януари.

Победителят беше решен в последната четвърт, която се получи удивително оспорвана, като баскетболистите се бореха за победата, но в крайна сметка отборът на ЛеБрон се наложи с крайното 157:155 (53:41, 30:51, 41:41, 33:22). За най-полезен играч в мача беше избран играещият за тима на ЛеБрон Кауай Леонард от ЛА Клипърс, завършил с 30 точки и 7 борби. Той стана първият носител на трофея за MVP, който вече носи името на Коби Брайънт. Самият ЛеБрон авърши с 23 точки, а Адетокумбо завърши с дабъл-дабъл от 25 точки и 11 борби.

Срещата се проведе в нов формат, отново заради Коби Брайънт. Резултатите на двата отбора във всяка от първите три четвъртини беше зануляван, а победителят във всяка от отделните части получаваше по 100 хиляди долара премия, която впоследствие ще бъде разпределена за благотворителност на организации в Чикаго.

В началото на четвъртата четвърт пък хронометърът беше спрян и се игра до достигането на конкретен резултат, който бе зададен, като бъдат добавени 24 точки към резултата на водещия отбор. В случая победител ставаше отборът, който пръв достигне 157 точки. Числото 24 е свързано с номера, който Брайънт в кариерата си. Преди началото на срещата друга легенда на НБА - Меджик Джонсън, говори за Брайънт като отбеляза постиженията му в баскетбола и живота след спорта. След края на прочувствената му реч зрителите дълго скандираха “Коби, Коби” след пауза от осем секунди. На сцената излязоха местни изпълнители, а по време на техните изяви на голям екран вървяха кадри с Коби и дъщеря му Джиана, която също загина в инцидента.