Думите на промоутъра идват след отказа на Кубрат Пулев да се яви на съвместната пресконференция с Кличко.

Скандалното решение бе взето, тъй като по договор на събитието трябвало да присъства само българинът, без своя щаб. Поради тази причина Кобрата остана пред вратата на залата, а на негово място от организаторите на срещата - промоутърската компания на Кличко, поставиха стол.

„За нас това вече е втори подобен случай с промоутърите на Зауерланд. Първия път това се случи във Франкфурт с Александър Поветкин“, жалва се Бернд Бенте пред The Ring Magazine.

„Както и тогава, срещу Пулев ние провеждаме задължителната защита, и от самото начало не можем да намерим общ език по ред точки. В частност, става дума за това колко души от отбора на Пулев трябва да се намират на пресконференцията и колко могат да участват в нея, да заемат местата си на подиума, както и в ъгъла на българина във вечерта на боя“, коментира още опитният мениджър.

„От Зауерланд поискаха всички 10-12 души. Ние отговорихме, че това е голям брой. Значително по-малък брой от хора беше записан в договора на Пулев. Тогава те казаха, че или всички ще дойдат, или никой няма да дойде. Ние от своя страна, не позволихме да ни шантажират“, завърши мениджърът на Владимир Кличко.

Големият сблъсък в тази събота, 15 ноември, около полунощ. Срещата ще бъде предавана с картина в сайта Gong.bg, по Нова телевизия (коментарното студио започва в 23.00 часа), както и по Дарик радио

 

Неделин Петров