Управителният съвет на Българската федерация по кану-каяк взе няколко решения относно Станилия Стаменова. УС приема изменение на Наредба 2021 и позволява на световната шампионка на едноместно кану да бъде картотекирана като състезател на СККК Георги Демирев.

Клубът ще бъде уведомен да предостави необходимите документи за изготвяне на картотеката.

Също така от Българската федерация по кану-каяк ще уведомят СККК "Георги Демирев" да предостави нова индивидуална тренировъчна програма за Станилия Стаменова за 2021 г.

Ето и решенията: 

1. УС на БФ Кану-каяк прие изменение на Наредба 2021г., с което даде възможност Станилия Стаменова да бъде картотекирана, като състезател на СККК "Георги Демирев" по облекчена процедура касаеща национални състезатели включени в Програма на Олимпийската подготовка в година, в която се провеждат Олимпийски игри. 

2. Ще се уведоми СККК "Георги Демирев", клубът в който Станилия Стаменова желае да бъде картотекирана да предостави необходимите документи за изготвяне на картотека. 

3. Ще се уведоми СККК "Георги Демирев", да предостави нова индивидуална тренировъчна програма за Станилия Стаменова за 2021г. 

Решението е подписано от изпълнителния директор на федерацията Евелина Петрова.