Новото ръководство на ТК Локомотив обяви намерения за инвестиции в най-големите тенис кортове на Пловдив. На 4 октомври ще има търг в Община Пловдив и тогава ще стане ясно дали клубът ще остане във владение на кортовете или ще бъдат дадени на други инвеститори. Президентът на клуба Димитър Златанов заяви, че причината Димитър Кузманов да напусне според него е, че на майката на Дора Рангелова и е било предложено да стане спортен директор, а преди това тя е управлявала кортовете.

На брифинга на кортовете присъстваха Димитър Златанов  - президент на ТК Локомотив, Георги Чочев - спортен и изпълнителен директор, Георги Крумов -  вицепрезидент на Българската федерация по тенис и Теодора Чочева - адвокат.

Димитър Златанов - президент на ТК Локомотив

Дълги години имаше ръководство на клуба, който беше на концесия на клуба, но нищо не се случваше. Поехме инициативата за промяна. От месец тази година сме в ръководството. Останалите членове в Управителния съвет са Александър Асенов и Радослав Тасев. В момента изчистваме структурата. Нашите намерения изхождат изцяло от любовта към спорта. Искаме да направим една хубава база за града и тениса, която може да се ползва от всички. Мястото е уникално има много потенциал, но не е поддържано последните години и не са правени инвестиции. Ще направим план за инвестициите в базата. Започваме да действаме възможно най-скоро. Концесията за търга на базата е на 4 октомври, а нашият клуб е един от кандидатите, но все още не можем да кажем кои са другите кандидати. Един нов клуб - Макс спорт правиха оглед на цялата база. Искаме да инвестираме в самите кортове. Ще обновим клей кортовете и ще направим изцяло нова настилка на изкуствените кортове. Искаме да ги покрием с метална конструкция. Искаме да оправим и залата. Също ще обновим инфраструктурата - съблекалните, административните стаи, както и да направим място за възстановяване - спа. Ще направим нови седалки, ВИП ложи. След 5-6 години този клуб може да бъде един инкубатор на деца. Имаме намерения и да провеждаме и международни турнири. След като мине търга и ако бъдем избрани ще предоставим целия план. Невъзможно е това да се случи и да се и аз мога да го гарантирам, че няма да се строят други неща върху кортовете. Ще ремонтираме и обновим кортове. Имаме интерес към вземането на ТК Академик, които са празни и никой не ги поддържа, защото искаме да направим един голям комплекс. Спрямо инвестицията заложена от Община ще се справим с това. Договорът ще е за 30 години, а за първите 5 години трябва да се направи най-голямата инвестиция. Все още подготвяме проекта и след търга можем да говорим. 

За Димитър Кузманов

"Винаги сме били в добри отношения с Димитър Кузманов. Учудих се от публикацията. Реално клубът беше управляван от майка му Дора Рангелова. Когато дойде новото ръководство аз и предложих позицията на спортен директор и може би тази смяна и позиция и се стори странна. Няма конкретна причина нещо да се е случило. Според мен това е основната причина, че майка му вече не управлява клуба. Искаме Дора Рангелова да бъде спортен директор, но тя отказа и на този етап Георги Чочев ще съвместява длъжността изпълнителен директор и спортен директор, но винаги търсим кадри", заяви Димитър Златанов. 

Георги Чочев - изпълнителен и спортен директор на ТК Локомотив

Нашият клуб е един от традиционните и се надяваме ние да спечелим търга. Ние имаме шампионка на България при жените, защото от няколко месеца Зиновия Ванева е картотекирана към нашия клуб. Пловдивската школа е една от най-силните. Процесът ще бъде бавен. Започваме от най-малките няма как да имаме веднага успехи. Състезателният тенис и събирането на деца в клуба са приоритет на ТК Локомотив. Набавяме и нови треньори. Искам да благодаря на Дора Рангелова и Стефан Рангелов, защото те са част от историята на Локомотив и винаги ще бъдат. Единствено Дора Рангелова и Стефан Рангелов са напуснали клуба. Всички треньори и целият екип е запазен и ще добавяме нови кадри. Една част от децата отидоха при тях, но повечето деца са тук. Имаме треньори с над 25-годишен стаж. Идеята на собствениците е да инвестират. В последните години всичко е било разграбено. Не съм виждал някой да е инвестирал в тенис клуб. Искаме да организираме турнир от сериите "Чалънджър". Тази година е имало 4 турнира, а ние искаме догодина да имаме до 10. Ако основната трибуна на кортовете не бъде обновена до 10-12 години може да пропадне.

Георги Крумов - вицепрезидент на БФТ

Нашият клуб е първият спортен клуб, което се ангажира да вземе една спортна база и да влага в нея средства. Преди нас бяха "Брокерите" и имаше опасност кортовете да станат акционерно дружество. Години наред се борихме за тази база, защото имаше много драми около нея. Никой не се интересуваше от кортовете и ми отне година и половина, за да убедя хората да влязат в клуба и тогава да кандидатстват, за да може да се запази историята на клуба. Можехме без тях да се явим, но нямаше да имаме шанс, защото чисто финансово нямахме възможност. Няма да кажа дума срещу Мико, Дора или Стефан, защото те не са срещу мен. Вярно е, че четири години нищо не е направено, защото когато получихме от общината решението за развалянето на концесията. Благодаря на общината, че не ни затвори и изчакаха процедурите. Получаваме по 12 000 лева годишно от Спортния тотализатор. Големите пари в тениса за първите 100 в света при мъжете и жените.  

Тенисистът Димитър Кузманов напуска "Локомотив Пловдив"Той си отива от тима заради множество различия

 

Пуснаха на търг кортовете на ТК "Локомотив"Наемателят трябва да инвестира над 3 млн. без ДДС в тях