Най-новият български национал Милен Гамаков не е очаквал да получи повиквателна от селекционера Любослав Пенев. Това заяви самият той пред "България Днес". Полузащитникът на Ботев (Пд) може да дебютира с националната фланелка още тази неделя в предстоящата европейска квалификация срещу Малта. Мачът е на от 21,45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Не бях очаквал г-н Пенев да ме повика, още не мога да свикна с тази мисъл. Когато получих повиквателната, останах шокиран. Преди това се готвех на вълна младежки национален отбор. Радвам се, че селекционерът е видял нещо в мен. Това може само да ме мотивира. Все още не сме имали разговор с него, единствено се поздравихме", разкри 20-годишният талант.

"В отбора на Ботев се чувствам много щастлив. Знаете, че преди това в Черноморец (Бс) не играех редовно. В сегашния ми тим се дава път за изява на по-младите, какво по-хубаво от това. Наистина през лятото имаше вариант да заиграя в чужбина, но не съжалявам, че дойдох в Пловдив. Естествено, като всеки футболист, надявам се един ден да отида зад граница и да се развивам", добави Милен.

"Мечтая да дебютирам в мача срещу Малта. Нямам идоли във футбола. Само мога да се уча от всички играчи, които са около мен в момента. В националния ме приеха много добре, съотборниците ми са страхотни хора. В Пловдив живея сам. За приятелка трудно мога кажа, защото е сложна ситуацията. Жените не трябва да ме вълнуват в момента. Имам други цели в живота", отсече талантът.

 

Неделин Петров