Само след седмица Ботев може да тръгне по нов път, който да напомни на феновете силните години, през които се изливаха милиони левове в „жълто-черния”  клуб. TrafficNews.bg научи от два независими източника един от друг, че няколко фирми са готови да инвестират сериозни средства в клуба, което включва и строителството на стадион „Христо Ботев”.

За да се стигне до това обаче има редица проблеми, които трябва да се решат преди новите инвеститори да стъпят в тима на „канарчетата”. Основният проблем е дългът от над 40 милиона към две от фирмите, които са под шапката на ТЦ- ИМЕ.

Последните са и акционери в Ботев, държейки 39 % от акциите на клуба. Досега от ТЦ – ИМЕ твърдо отказваха да присъстват на заседанията на борда на директорите, с което саботираха и промените в ръководството на тима.

Според запознати Ангел Палийски е успял да убеди ръководството на фирмата да присъстват да събранието на борда.

След  срещата на Борд на директорите на Ботев Пловдив,  трябва да се насрочи нови акционерно събрание, като в него се очаква да се избере нов президент на клба.

Тогава трябва да бъде и преструктуриран дългът на „канарчетата”  в акции, което ще направи ТЦ – ИМЕ почти едноличен собственик на клуба. Те от своя страна вероятно ще прехвърлят отново акциите на Сдружението на Феновете или на друга фирма, която да придобие управлението на клуба.

Ако всичко това се изпълни със сигурност край Коматево ще дойдат инвеститори, които са заявили, че в момента, в който Ботев изчисти задълженията си ще осигурят средства за издръжката на тима.

TrafficNews.bg