Григор Димитров се представи повече от великолепно в хода на седмицата и достигна до финала на "Мастърс 1000" турнира в Париж, където обаче бе спрян от Новак Джокович по пътя си към вдигането на втората в кариерата си титла от подобен ранг. Самият сблъсък за отличието във френската столица не протече по желания от всички ни и най-вече от родната ни първа ракета начин, след като той не показа нивото си от предишните мачове и трябваше да преглътне разочарованието на това да останеш на крачка спечелването на трофея, отстъпвайки с 4:6 3:6 пред вече 7-кратния шампион в зала "Берси".

Силен Джокович не остави шансове на Григор Димитров на финала на Мастърса в ПарижБългаринът загуби след 4:6, 3:6

 

Още при узаконяването на триумфа си, то сърбинът бе повикан за интервю на корта, по време на което камерите уловиха встрани на пейката Григор, който бе сложил кърпа на главата си в опит да скрие своите сълзи, които навярно се явяваха плод на загубата му и това колко много значеше за него днешната среща, както по-късно той сподели в речта си, пише Tennis.bg. 

В този момент пък световният номер едно направи страхотен жест към сънародника ни, когото често е определял за един от най-добрите си приятели в Тура, както и "балкански брат", като спря интервюто си, за да утеши и прегърне българина в трудния за него миг.

Парижката публиката също не пропусна отреагира на случващото се и продължи делото на Ноле, като скандираше името на нашето момче в следващата минута, с което за сетен път се доказа колко значим изобщо за световния тенис е българинът Григор Димитров.