Аржентинският нападател Лионел Меси е решил да продължи кариерата си в американския футболен клуб "Интер" (Маями), съобщава журналистът от "Radio Continental" Ернан Кастильо. Един от собствениците на отбора е Дейвид Бекъм.

"Меси отказа големите пари, които можеше да направи, като се присъедини към клуб от Саудитска Арабия. Той знае, че не му е писано да се върне в "Барселона". Меси уреди всичко с "Интер" (Маями) и ще играе за клуба. Това е решението му", обяви Кастильо.

Преди няколко дни ръководството на френския шампион "Пари Сен Жермен" обяви, че Меси ще напусне в края на настоящия сезон. Аржентинецът премина при парижани през лятото на 2021-а. За ПСЖ той изигра 74 мача във турнири и записа 32 гола и 35 асистенции. Меси стана два пъти шампион на Франция и веднъж спечели Суперкупата на страната.

Аржентинецът игра за "Барселона" от 2003 до 2021 година и стана шампион на Испания 10 пъти, по 7 пъти спечели Суперкупата и Купата на Испания, 4 пъти Шампионската лига, по три пъти Суперкупата на УЕФА и Световно клубно първенство. През 2021-а Меси взе "Златната топка" за рекорден седми път - награда, която се дава на най-добрия играч на годината.