Марица (Пловдив) ще започне защитата си на Купа България с домакинство на Перун (Варна) в четвъртфиналите в турнира. Мачът ще се играе на 4 март, а допълнително ще бъде уточнен началният час.

Днес беше изтеглен жребият за четвъртфиналите. Станаха ясни само домакинствата, защото двойките бяха определени според класирането от първия полусезон в НВЛ. За разлика от миналия сезон, когато тази фаза се играеха по два мача на разменено гостуване, този сезон ще се играе само един мач и победителите ще се класират за полуфиналите.

Ето и какво отреди жребият относно домакинствата: 

Марица (Пловдив) – Перун (Варна)
Раковски (Димитровград) – Левски (София)
ЦСКА (София) – Славия (София)
Казанлък Волей (Казанлък) – Берое (Стара Загора)

Двойките за полуфиналите на Купа България 2020 ще се определят с пълен жребий на 16 март 2020, от 10:30 в офиса на БФВ. Финалният турнир на Купа България 2020 ще се проведе след завършването на финалния плейоф на първенството, а заявки за домакинство се приемат до 6 март. През миналия сезон Марица беше домакин на финалната четворка в турнира и триумфира за пети път с трофея в зала Колодрума в Пловдив.

Марица ще играе в зала Младост в Димитровград в третия допълнителен турнир от НВЛ. Жълто-сините са в Група А заедно с отборите на домакините от Раковски (Димитровград), Казанлък Волей (Казанлък) и Левски (София). Шампионките вече играха с Казанлък Волей още в първия допълнителен турнир и сега ще срещнат Раковски и Левски. Двубоите на момичетата на Иван Петков ще бъдат на 27 февруари срещу Левски (София) от 16:00 б.в. и на 28 февруари срещу домакините Раковски (Димитровград) също от 16:00 б.в. Срещите от допълнителния турнир от Група Б ще се играят в зала Васил Симов в София. В групата са домакините от ЦСКА (София), Берое (Стара Загора), Перун (Варна) и Славия (София).