Шампионките от Марица (Пловдив) започват днес битката за титлата срещу ЦСКА (София) във финала на Национална волейболна лига Демакс. Първият двубой от сблъсъка за титлата е на 6 април (четвъртък), от 18:00 ч. в залата на Пловдивския университет. Входът за срещата е свободен.

Във финалния плейоф се играе до 2 победи в 3 мача.

Реваншът е на 9 април (неделя) от 16:00 ч. в зала "Васил Симов" в София.

Евентуален трети мач е планиран за 12 април (сряда), от 18:00 ч. в залата на Пловдивския университет и също ще бъде с вход свободен, ако се стигне до тази среща.

Марица отстрани Марица 2022 (Пловдив) и Славия (София), за да стигне до борбата за трофея, а ЦСКА се справи в плейофите с Хектор (София) и Казанлък Волей (Казанлък) достигна до втори пореден финал.

До момента през сезона двата отбора се срещнаха общо 3 пъти - два пъти в редовния сезон на първенството и веднъж във финала за Купа България. В първенството маричанки победиха в първата среща с 3:0, а във втората в София загубиха с 2:3, това беше и първо поражение за шампионките от почти 8 години насам.

Във финала за Купа България шампионките победиха Червените с 3:0 гейма и грабнаха своя осми трофей в турнира.

Двата отбора ще се срещнат на трети пореден финал, след този за първенството през миналата година, в който маричанки спечелиха титлата след 2:0 победи, финалът за Купата в Пазарджик успех с 3:0 за Марица през този сезон и сега отново финал за първенството.

По брой титли от първенството двата отбора са съответно на 2-ро и 3-то място. Марица е 8 шампионски трофея и е на третата позиция, а ЦСКА е с 24 титли на втората позиция. Лидер е Левски с 28 трофея от шампионата.

Съдии на двубоя ще са Борислав Йорданов и Константин Йовчев.