Женският волейболен шампион на България Марица (Пловдив) приема ЦСКА (София) в среща от шестия кръг в Националната волейболна лига. Двубоят ще се проведе днес, от 17:00 б.в., в зала Колодрума в Пловдив.

Любопитно е, че през първия полусезон в НВЛ шампионките имат едва две домакински срещи – срещу Левски (София), която беше спечелен с 3:0, и днес срещу ЦСКА (София).

Срещата е между два двубоя на маричанки в Шампионската лига. Във вторник българският шампион загуби от френския шампион РК Кан (Кан) с 1:3 в първия си мач от груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир. Следващата сряда, 27 ноември, от 18:30 б.в. Жълто-сините приемат руския шампион Динамо (Москва) във втората си среща от Група Е на Шампионската лига.

В петия кръг от НВЛ и двата отбора записаха категорични победи. Марица победи Берое (Стара Загора) с 3:0 в зала Иван Вазов в Стара Загора, а ЦСКА победи Раковски (Димитровград) с 3:0 като домакин.

Във временното класиране Марица е лидер без загубен гейм и с пет победи от пет мача, а ЦСКА е на третото място с четири успеха и една загуба.

През миналия сезон Жълто-сините се срещнаха три пъти с ЦСКА и записаха три успеха с по 3:0 – два в редовния сезон в НВЛ и един в полуфинала в турнира Купа България.

На 21 ноември Марица записа четвърта поредна година без загуба в НВЛ. Пловдивчанки не са побеждавани в първенството от 21 ноември 2015 година. Серията започна от успеха като гост над ЙЕБ Шумен 05 (Шумен) с 3:0.

Съдии на двубоя ще са Николай Чолаков и Ваня Първанова.

Официалният видеоканал на Марица в YouTube ще предава на живо двубоя за тези, които нямат възможност да бъдат на трибуните в зала Колодрума.