Марица се озъби на руския колос Динамо Москва, но загуби с 1:3 /-18, 22, -17, -17/и втория си мач в груповата фаза на Шампионската лига. Близо 3000 подкрепяха жълто-сините в Колодрума, сред тях бе и звездата н професионалния бокс Кубрат Пулев. Маричанки се опитаха да се надиграват с именития си противник и трябва да бъдат поздравени за желанието и хъса, с които проведоха двубоя. Опитът и класата на Динамо обаче си казаха тежката дума.

Марица започна малко припряно и позволи на гостенките на натрупат преднина от 5:1. Постепенно жълто-сините заиграха по-освободено, Алекс Холстън действаше ефективно в атака, блокадата също бе на ниво, а либерото Жана Тодорова обираше всичко в защита. Водени от звездата си Гончарова обаче московчанки наложиха волята си в края и не допуснаха обрат.

Във втория гейм волейболистките на Марица осъзнаха, че дяволът не е чак толкова черен и показаха на какво са способни. Те успяха да запазят добрите тенденции в играта си от първата част и това даде резултат. Блокадата бе на ниво, Холстън, Крос, Деси Николова и Миланова бомбардираха полето на рускините, продължи и самоотвержената игра в защита. В средата на гейма домакините взеха аванс от 3 точки, които успяха да задържат до края и да изравнят геймовете.

В третата част Динамо подобри организацията си на блокада и защита, Гончарова взе нещата в свои ръце и рускините натрупаха аванс от 18:10. С отлична игра на Кремена Каменова Марица успя да стопи половината от пасива, но за повече нямаше сили и време.

Четвъртият гейм тръгна равностойно, но постепенно зачестиха грешките на маричанки, от което опитният тим на Динамо се възползва максимално. Рускините се откъснаха в средата на гейма с 15:9 и успяха да затворят мача в своя полза.

МАРИЦА (ПЛОВДИВ, БЪЛГАРИЯ) - ДИНАМО (МОСКВА, РУСИЯ) 1:3 (18:25, 25:22, 17:25, 17:25)
МАРИЦА: Лора Китипова 6, Александра Холстън 16, Десислава Николова 13, Кремена Каменова, Дженифър Крос 8, Виктория Григорова 7 - Жана Тодорова-либеро (Дима Ушева 1, Александра Миланова 8, Силвия Андреева, Мирела Шахпазова)
Старши треньор: ВЛАДИМИР ОРЛОВ
ДИНАМО: Лорън Карлини 2, Наталия Гончарова 26, Хелена Хавелкова 14, Виктория Чаплина 2, Екатерина Ефимова 3, Ирина Фетисова 13 - Даря Талишева-либеро (Яна Шчербан 13, Екатерина Любушкина 8, Наталия Кроткова, Екатерина Раевская-либеро)
Старши треньор: АЛЕКСАНДЪР СУКОМЕЛ.

Кобрата дойде да подкрепи Марица в КолодрумаТежкият ни боксьор веднага бе наобиколен от фенове