Българският волейболен шампион Марица (Пловдив) ще има ново гостуване в София днес. Маричанки ще играят срещу ЦСКА София в зала Васил Симов в среща от 9-ия кръг в Националната волейболна лига Демакс. Срещата започва в 16:00 б.в.

В последния мач в първенството маричанки отново гостувах в София и победиха с 3:1 Славия (София). ЦСКА изигра два поредни мача във Варна, като в първия загуби от ДКС Варна (Варна) с 1:3, а във втория победи Перун (Варна) с 3:0.

В класирането момичетата на Борислав Крачанов са убедителни лидерки с пълен актив от 24 точки и с осем победи от осем мача. ЦСКА е на второто място с 19 точки.

Двата отбора ще се срещнат за трети път през този сезон. Маричанки победиха на два пъти с 3:0 в първата среща за първенството в Пловдив и в полуфиналите за Купата отново в Пловдив.

Двубоят се явява и генерална репетиция за шампионките преди домакинството на руския Динамо – Ак Барс (Казан), който е последен мач в групите на Шампионската лига. Срещата е на 15 февруари, от 19:00 б.в. в зала Колодрума.