Марица (Пловдив) записа 14-ата си поредна чиста победа от началото на сезона в Националната волейболна лига. Шампионките надиграха ЦСКА (София) с 3:0 (25:15, 25:10, 25:11) в първия си мач от втория допълнителен турнир в НВЛ, който се провежда в зала Багира в Казанлък. С актив от 42 точки и 42:0 гейма, Жълто-сините водят убедително във временното класиране. ЦСКА остава на третата позиция с девет победи от 14 изиграни срещи.

Пловдивчанки стартираха с четири точки аванс – 7:3, което принуди треньорът на ЦСКА Юлия Иванова да поиска прекъсване. Шампионките продължиха да увеличават аванса си и поведоха със 17:9. Геймът беше затворен след ас на Александра Миланова – 25:15. След равностойно начало на втората част Марица започна да прави аванса си по-голям и при техническото прекъсване Жълто-сините имаха аванс от 6 при 12:6. Едва четири точки съумяха да спечелят армейките до края на гейма и маричанки затвориха втория гейм след 25:10. В третия гейм момичетата на Иван Петков поведоха с 12:8 при техническата пауза, срещата приключи след 25:11.

Цели три състезателки на шампионките завършиха с най-много точки с по 11 – Дженифър Крос, Добрина Христоскова и Кремена Каменова. Най-резултатна за ЦСКА беше Александра Костадинова с 9 точки. Утре, 14 февруари (петък) от 16:00 б.в. в казанлъшката зала Багира е вторият мач на маричанки във втория допълнителен турнир в НВЛ срещу отбора на Славия (София).

Волейболните шампионки на България от отбора на Марица ще бъдат в мол Марково тепе по състезателни екипи тази събота, 15 февруари, от 16:00 б.в. за една приятна среща със съгражданите си пловдивчани и с посетителите на града, които желаят да се запознаят отблизо с момичетата в жълто-синьо.

След двете страхотни победи в Шампионската лига – като гости на руския Динамо (Москва) и като домакини на френския РК Кан (Кан), и само три дни преди последния си мач от Група Е в най-престижния клубен евротурнир – срещу руския Уралочка-НТМК (Екатеринбург), маричанки ще бъдат пред магазин Sport Depot в мола, където ще разговарят с почитателите на волейбола, ще раздават автографи и ще се снимат с желаещите.