Маратон Пловдив, който трябваше да се проведе на 5 април, се отлага за есента заради разпространяващия се коронавирус. Това съобщиха организаторите на надпреварата. Новата насрочена дата е 15 ноември 2020 г. Ето какво се казва в официалното съобщение: 

“Скъпи приятели, в условията на пандемично разпространение на COVID-19, екипът на Маратон Пловдив взе решение за промяна на датата на провеждане на 5-ото издание на събитието. За нас организирането на една от най-големите маратонски прояви в България никога не е било самоцел. Отнасяме се с изключителна отговорност към всички участващи в магията: бегачи, доброволци, спонсори, партньори и публика.

В настоящата ситуация е невъзможно да осигурим спокойни, здравословни и максимално добри условия за участие на всички споменати страни в събитието ни, а предприетите ограничителни мерки на национално ниво, възпрепятстват участието на чуждестранните състезатели в събитието ни.

Затова, след обсъждане на няколко варианта за нови дати и с надеждата за благоприятно развитие на кризата обявяваме, че Маратон Пловдив 2020 има нова дата на провеждане: 15 ноември 2020 г. Важно! Всички регистрирани до момента участници ще могат да участват без никакво допълнително потвърждение от тяхна страна на новата дата. Молим всички, които няма да могат да участват през ноември, да се свържат с нас, за да прехвърлим регистрациите им за участие за в следващото ни издание през 2021 година. Прехвърлянето ще е напълно безплатно, дори и при промяна на регистрационната такса през 2021.

Благодарим на всички за активното отношение, подкрепата и разбирането. Призоваваме ви да бъдете отговорни и да предприемете необходимите действия за опазване здравето на близките ви и на общността, в която живеете. Всяко действие има значение за преодоляване на пандемията. Подценяването и омаловажаването на ситуацията, могат да доведат до много по-сериозни последствия.

Искрено вярваме, че въпреки всичко, тази година ще имаме възможността да ви посрещнем с усмивка на старта в Пловдив!

Искрено ваши, екипът на Маратон Пловдив.”