От тази нощ ЛеБрон Джеймс е реализатор №1 в историята на Националната баскетболна лига. Звездата на Лос Анджелис Лейкърс реализира нужните му 36 точки, с които вече има общо 38 390 в цялата си невероятна кариера.

Това се случи в мач между Лос Анджелис Лейкърс и Оклахома Сити Тъндър, който Лейкърс загуби с 130:133, но това нямаше особено значение, защото тази вечер не бе за крайния резултат, а само и единствено за броя точки на ЛеБрон.

Всеки фен на баскетбола очакваше този мач с надеждата да види падането на рекорда. Билетите достигнаха суми между 50 и 70 хиляди долара, а Джеймс се нуждаеше именно от точно 36 точки, за да подобри досегашното постижение, което бе дело на Карим Абдул-Джабар от 1984-а, пише Dir.bg.

Друга легенда на ЛА Лейкърс, която има 38 387 точки в кариерата си, а след рекордната точка на Джеймс, самият Абдул-Джабар слезе на терена и прегърна новия рекордьор. 

Подготовката за този паметен за баскетбола ден очевдино е била доста сериозна, защото след поставянето на рекорда, на таблото се появяваха послания към Леброн от най-различни спортни, филмови и музикални звезди, а с кратко послание се отчете дори американският президент Джо Байдън.

Джеймс постави рекорда 10 секунди преди края на третата четвърт, а в последвалата почивка той имаше шанса да се наслади на кратка церемония, в която да отпразнува великото си постижение, което остава в историята.

В 20-ия си сезон в своята НБА кариера, която премина през отборите на Кливлънд Кавалиърс, Маями Хийт и Лос Анджелис Лейкърс, ЛеБрон вкара 38 390 точки, което прави по 27,2 средно на мача. Той е отбелязал 14 053 коша с две точки, 2237 тройки, както и 8047 наказателни удара.