Лос Анджелис Лейкърс разпространиха първото си изявление след трагичната смърт на бившия баскетболист Коби Брайънт, дъщеря му Джиана и още 7 души при катастрофата с хеликоптер в Калифорния в неделя. Коби прекара цялата си кариера именно в редиците на “езерняците”, носейки екипа на калифорнийския тим от 1996 до 2016 година и печелейки общо пет шампионски титли в НБА.

Съкрушение и променени завинаги сме от внезапната загуба на Коби Брайънт и дъщеря му Джиана. Изпращаме любовта си на Ванеса, семейство Брайънт и на семействата на останалите жертви. Това, което Коби означава за Лейкърс, за феновете ни и за нашия град, няма как да бъде описано с думи. Той беше обичан баща, съпруг и съотборник.

The Mamba Sports Foundation създаде фонд, носещ името MambaOnThree Fund, за да подкрепи семействата на засегнатите от трагедията. За да помогнете, посетете MambaOnThree.org. Тези, които искат да продължат наследството на Коби и Джиана в спортовете за подрастващи, нека посетят MambaSportsFoundation.org, гласи още съобщението на официалната страница на Лейкърс.