Спортната площадка на СУ “Иван Вазов” в Плевен ще носи името на Христо Стоичков след модернизацията. Това увери директорът Димитър Митев пред Камата.

Стоичков бе в училището, за да открие изложба и да се срещне с възпитаниците му.

“Благодаря за топлото посрещане. Аз израснах с големи футболисти и приятели като Пламен Гетов”, обърна се великият спортист още в началото на своето слово към легендарния бивш национал на България, който го придружаваше на събитието.

“Учил съм се от него и съм горд от това. Имал съм много щастливи моменти в Плевен. Може би не знаете, но първата ми награда като футболист я получих точно тук. Избраха ме за най-перспективен млад футболист в България. Оттук тръгна моят път”, отбеляза Христо Стоичков, след което лично преряза лентата на фотоизложбата “Христо Стоичков - 30 години “Златна топка”. Тя е в чест на кръглата годишнина от паметната за българския футбол 1994 година.

Сред гостите на събитието бяха председателят на Общински съвет - Плевен, доц.д-р Иван Малкодански, началник-отдел “Спорт” в община Плевен - Ваня Първанова, общински съветници, началникът на Първо РПУ – Плевен, Митко Симеонов, директорът на Спортно училище “Георги Бенковски” Мариана Костова и деца от школата на “Спартак” (Плевен), заедно със своя треньор Светослав Бърканичков.

Стоичков получи подаръци за спомен от визитата си от директора на спортното училище в града Мариана Костова и от общинския съветник Генади Тодоров.

Стоичков с часове раздава автографи на своите почитатели в училището.