Константин Маршавелов ще се бори за трета поредна победа за сезон 2020. Това ще стане само седмица, след като спечели състезанието на “Писта София”. Следващата цел в програмата на пловдивчанина е “Писта Стара Загора”, която ще се проведе на 26-27 септември.

Състезателят на КА-2 Рейсинг Тийм ще стартира в съботните квалификации като лидер във временното класиране на серия “Макси”. Той е с пълен актив от 66 точки, след победите на “Писта Енеос” и тази на софийското трасе.

Както в София, сега и на старозагорското трасе петкратния шампион на страната ще бъде сред доста силни участници, като Пламен Камбуров и Илия Царски. Деветима са състезателите, които са заявили участие в серия “макси”.

“Напълно подготвени сме за следващото състезание. Автомобилите са ревизирани и готови за старт. Днес товарим камиона и бусовете и заминаваме за Стара Загора. Отиваме там за нова победа”, сподели Маршавелов ден преди старта в града под липите.

Общия брой на заявките е 54, като 9 от тях са за серия “Макси”, 11 за серия “Туринг”, 23 ще бъдат участниците в серия “Спорт” и 11 в “Купа Лада”.

За разлика от състезанието в София, това в Стара Загора ще се проведе по класическата схема - в събота ще бъдат квалификациите за място на стартовата решетка, а в неделя състезанията в отделните серии. Квалификациите са предвидени да започнат в 13:00ч. в събота, а откриването на състезанието ще се състои в 10:30ч. в неделя.