Лидерът във временното класиране на клас “макси” Константин Маршавелов ще вземе участие в четвъртия кръг от националния автомобилен шампионат на писта и затворен маршрут, който ще се проведе в Хасково този уикенд.

“Готови сме за състезанието в Хасково. Няма значими промени по автомобилите, ревизирани са и чакат старта на състезанието. Между състезанията в Стара Загора и Хасково направихме няколко тренировки и остава да заминем за Хасково”, сподели пилота.

Още след края на състезанието в Стара Загора, Маршавелов заяви, че и в Хасково ще се бори за победата, въпреки че води в шампионата със значителен брой точки. С трите си победи от три старта, пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм е едноличен лидер в шампионата в клас “макси”. Той спечели стартовете на “Писта Енеос”, “Писта София” и “Писта Стара Загора”.

Надпреварата в Хасково се завръща на пътния възел в квартал Орфей. През миналата година състезанието предвидено за хасковското трасе се състоя на писта “Дракон”, поради извършването на ремонтни дейности в града.

Квалификациите на “Писта Хасково” ще започнат в 13:00ч. в събота, а в неделя от 10:30ч. е официалното откриване на състезанието.