Стадион „Христо Ботев” е получил Акт 15 днес, като това е последната крачка преди въвеждането в експлоатация на съоръжението. На практика с издаването на днешния образец изпълнителят декларира, че е приключил с всички дейности, съобразени с инвестиционния проект към въпросния етап.

Следващото действие са строителните книжа да бъдат внесени в ДНСК, която трябва да издаде Акт 16. Очаква се приемателната комисия, която е междуведомствена да бъде на 18 април, а най-късно до 25 април да се въведе стадионът в експлоатация.  За да се отвори стадионът за футболни срещи от БФС трябва да дадат лиценз. Това също не се очаква да е проблем, защото от футболният съюз са заявили, че след пускането на заявление към тях, до 24 часа ще се направи комисия, оглед и издаването на лиценз.

След последното решение на Общинския съвет се очаква подписването и на анекса с фирмата изпълнител – ПИМК. Когато той стане факт и се издаде записна заповед, от фирмата ще го довършат за 6 месеца, като ще вложат 17 млн. лева.  Община Пловдив ще се разплати с тях през 2024 и 2025 година.

Официално: Ботев - Левски на 29 априлБФС обяви програмата за срещите до края на редовния сезон

До края на седмица трябва да обявяват кога ще играят Ботев - ЛевскиОчаква се двубоят да е на 29 или 30 април

Одобриха отпускането на още 6 млн. лева за Колежа, гласуваха и размера на наема на стадионитеВ следващите шест месеца стадионът трябва да бъде покрит изцяло

Ето как ще изглеждат съблекалните на Колежа