Българският боксьор Кубрат Пулев даде мрачна прогноза за кризата с коронавируса и очертаващата се икономическа криза. Той отново разкритикува политиците и заяви, че коронавирусът е наказание за човечеството.

Не знам каво е хапче, не съм се тествал за коронавирус. Ако рече Господ да го изкарам - по-добе сега да го изкарам, докато има свободни легла. Взеха се бързи мерки, трябват дори още по-крайни. Този вирус не е за подценяване. Всички депутатии политици трябва да осъзнаят същността на проблема и да се направи кризисен съвет, защото хората остават без доходи. Близо сме до военно положение. Стоя зад думите си за политиците. Явно не осъзнават за какво става въпрос, а продължават да си правят пиар. Въпрос на време е да се стигне до разруха, вървим по инерция, а как ще тръгне колата после. Поисках среща, но не ми обърнаха внимание. Не стаав въпрос за популизъм - тези неща им ги казах в очите, коментира Кобрата пред Нова.

Този вирус е наказание - много изостанахме морално. Природата ни казва, че така не става. Надявам се всичко да приключи добре и бързо, но моите инстинкти показват друго. Не искам да стряскам хората. Искам политиците да бъдат умни, да действат бързо и да изработят няколко варианти. Да направят такъв режим на действия и на вижение, че хората да не са опасни един на друг. И да направят така, че хората да работят, защото световната икономика е в тежък нокдаун. Вирусът дойде, за да ни научи да бъдем обединени, да не воюваме. За съжаление човечеството е много назад с мисленето. Вместо да се отваряме и да живеем заедно, ние се затваряме. Лично за мен Третата световна война вече е започнала. Реагирахме по-бързо от много държави, но не е достатъчно. Трябва да бъдем още по-умни и да изработим варианти за действие. Трябва политиците да забравят за комплексите и егото си. Знам, че ще оцелеем, но знам също, че ще дадем много жертви, каза още Кобрата.