„На 12 декември ще видите една машина българска, която е излязла да побеждава и да мачка“, това заяви боксьорът Кубрат Пулев по повод предстоящия боксов мач с Антъни Джошуа.

Кобрата бе категоричен, че е подготвен за срещата и това е неговата мечта – да стане световен шампион. Според него, обаче парите не са най-важното нещо и човек не трябва да се стреми единствено към тях.

„Всички сме временно тук, тези пари временно ни трябват, после са въздух“, категоричен бе спортистът.

Относно това дали ще има публика по време на мача, Кобрата каза, че се надява и предполага, че ще има, но за него това няма значение.

„Когато мача е чужбина, от 80 000 души, ако има 20 000 българи, то вероятността да ги чуя е много малка“, каза той пред БТВ.

Той коментира и расисткия скандал, който избухна в Англия по повод изказването на Кобрата, че Джошуа има по-добър от него.

„Ако хората се опитват да разберат какво съм искал да кажа, дори ще разберат, че е комплимент, а не обида. Това, че ми тълкуват думите по техен си начин, не означава, че това съм искал да кажа. Просто се чудя какво да кажа с това, че той ме превъзхожда – като по-този начин излиза, че с нищо не ме превъзхожда и не е по-силен от мен. Съжалявам, че не съм станал по-ясен. Аз съм много шеговит и позитивен, имам приятели цветнокожи, чернокожи, не деля хората по никакъв начин. Някой път се движа по ръба, но умея. Аз не се срамувам от себе си, така съм научен от моя баща. Търси се начин да ме дискредитират, да ме смачкат, да може да ме победят още преди мача, но това няма да стане“, каза Пулев.

Той продължава с тренировките, като ще се подготвя както в България, така и в Германия.