Само седмица след “Писта София”, националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта продължава с третия си кръг. Домакин на състезанието ще бъде “Писта Стара Загора”, която традиционно събира най-бързите пилоти в пистовото първенство. Сред заявените участници е и вицешампиона в серия за сезон 2019 Камен Василев.

Пилотът на КА-2 Рейсинг Тийм завърши на трето място в софийското състезание. Пред него бяха само Илия Царски и съотборникът му Константин Маршавелов. Василев се намира на второ място в генералното класиране на серия “Макси”. Той има 43,8 точки в актива си.

“Готов съм за състезанието в Стара Загора, автомобилът също е готов, след като му беше направена ревизия. Утре пътуваме с целия екип към пистата. Нямам конкретни очаквания за състезанието. Мисля, че пистата е доста технична и ще пасне на нашите автомобили”, сподели Василев преди състезанието в Стара Загора.

За състезанието има подадени  54 заявки за 4-те различни серии - “Купа Лада” “Спорт”, “Туринг” и “Макси”. В най-високия клас заявките са 9, а компания на Камен Василев ще правят Константин Маршавелов, Илия Царски, Пламен Камбуров и др.

Трасето си остава обичайното - това на източния пътен възел на града под липите. Начало на състезателния уикенд ще бъде дадено на 26 септември от 13:00 часа, когато ще започнат квалификациите за място. Състезанията в отделните серии са от 10:30ч. на 27 септември.