Състезателят на КА-2 Рейсинг Тийм Камен Василев завърши на трето място във втория кръг от републиканския шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут. Това стана днес на “Писта София”, която се провежда за втора поредна година след десетгодишна пауза. Това е първи подиум за пилота през тази година. Той завърши на четвърто място в откриващото състезание.

Василев започна днешния ден по най-добрия начин. Той успя да завърши първата тренировка с най-добро време 1:15.973мин., като успя да победи Илия Царски и Александър Кръстев, които записаха второ и трето време. Втората тренировка също бе добра за пилота от Пазарджик. В нея той успя да подобри времето си, като спря хронометрите на 1:14.559мин., което време му отреди трета стартова позиция за състезанието. Пред него бяха само Румен Киров и Константин Маршавелов.

На старта Василев бе изпреварен от Пламен Камбуров, но още в първата обиколка той си върна позицията и дори се изкачи до второ място, след две последователни отпадания на Камбуров и Киров, които получиха проблеми с техниката. Във втората част от състезанието Василев бе застигнат от Илия Царски. Борбата между двамата завърши, след като Царски успя да го изпревари в последния обратен завой на пистата. Така Камен Василев завърши на трета позиция в столичната надпревара.

“Много ми допадна трасето и като цяло динамиката на деня. Нямахме никакви технически проблеми, екипа беше подготвил перфектно автомобила. Мисля, че категорично мога да кажа, че днес беше най-доброто ми каране. Днес имаше много борба и напрежение ”, сподели пилота след състезанието.

С този подиум Василев се изкачва до втора позиция в генералното класиране на серия “макси”, като пред него е само съотборникът му в КА-2 Рейсинг Тийм Константин Маршавелов.
И в това състезание КА-2 Рейсинг Тийм спечели първо място в отборното класиране, след като направиха това и на “Писта Енеос”, която бе първи кръг от първенството.

Камен Василев ще вземе участие в следващия 3-и кръг от шампионата, който ще се проведе следващата седмица на “Писта Стара Загора”.