По първоначална информация причина за катастрофата с хеликоптер, при която загина суперзвездата на американския баскетбол Коби Брайънт, е мъгла и намалена видимост. 

Националната комисия по безопасност на транспорта съобщи, че изпраща екип, за да разследва катастрофата. При инцидента са загинали още 8 души, сред които и 13-годишната му дъщеря Джиана. Няма оцелели при катастрофата.

41-годишният Брайънт е пътувал в частен хеликоптер "Сикорски", който по неизвестни засега причини е изгубил височина, разбил се е и се е запалил.

Злополуката е станала около хълмовете в района на Калабасас, северозападно от Лос Анджелис, Калифорния.

"Няма оцелели...На борда на хеликоптера имаше девет души, пилотът и осем човека", заяви шерифът на пресконференция

"Чух шум от хеликоптер. Той летеше много ниско. Беше мъгливо. Видях, че лети много ниско и нещо не беше наред с двигателя. Опашката не се движеше както трябва. След двайсетина секунди чух експлозия", разказва очевидец на инцидента.

Стотици популярни личности от света на спорта, политиката, киното, музиката и изкуството изразиха скръбта си в социалните мрежи за загубата на Коби Брайънт.

Хиляди фенове се събират на знакови места по целия свят, за да изразят мъката и уважението си към баскетболната легенда.

Президентът Доналд Тръмп написа в "Туитър", че смъртта на Коби Брайънт е "ужасна новина". От Ен Би Ей написаха в изявление, че са "съсипани от трагичната загуба".

Много баскетболни мачове прекъснаха за минута мълчание за Брайънт. Нюйоркската "Медисън Скуеър гардън" грейна в лилаво и златно в памет на покойната спортна легенда.

Една от дъщерите на Коби Брайънт също е сред загиналитеДвамата са пътували за тренировка, когато частният хеликоптер на баскетболната легенда се разбил

Целият свят скърби за легендата Коби БрайънтБаскетболната икона загина в катастрофа с частния си хеликоптер снощи, заедно с една от дъщерите си

Източник: БТВ