Излезе от печат дългоочакваният пълен Алманах на българския тенис. Изданието "Тенис през три века" е посветено на две забележителни годишнини - 125 г. тенис в България и 90 г. Българска федерация по тенис.

Луксозният том е плод на мащабен проект и на няколкогодишен авторски труд на трима изтъкнати журналисти - Борислав Костурков, Николай Миразчийски и Ани Дончева. Отговорен редактор е Николай Кръстев (издател на сп. „Спринт"), а редактори са Ани Дончева и Николай Драгиев. Дизайнер е Михаил Нейков.

Крайният продукт е луксозна и изключително обемна книга от 464 страници, формат А4+, с повече от 650 снимки. Алманахът проследява до най-малки детайли и с много статистика пълната история на българския тенис - от първите удари на кортовете в Борисовата градина до наши дни.

За удобство на читателите "Тенис през три века" е разделен на основни глави, които засягат всички аспекти от историческото развитие на този спорт в нашата страна:

I. Началото, пътят, възходът

II. Центрове и клубове

III. Златните ракети на България

IV. Галерия на шампионите

V. Ярки личности

VI. И те оставиха следа

VII. Новата генерация

VIII. Негово величество треньорът

IX. Федерацията

X. България на световния корт

XI. Големите турнири в България

XII. Всички обичат тениса

XIII. Обзор на 2021 г.


По случай издаването на уникалния Алманах официални поздравления до българската тенис общност изпратиха ITF, Тенис Европа, ATP и WTA.

Алманахът на българския тенис ще бъде представен официално пред обществеността съвсем скоро. Луксозният том е на символичната за огромния масив информация и снимки в него цена от 30 лева. Заради своята уникалност той няма да се продава в книжарниците из страната, а ще се разпространява изключително от БФТ, като своевременно ще бъдат публикувани всички условия за закупуването и получаването му.