Драматичната среща между Новак Джокович и американеца Тейлър Фритц, която завърши с успех с 3:2 сета на сръбския тенисист остана без публика в заключителната си част. В 23:59 австралийско време срещата бе прекъсната в четвъртия сет, за да може феновете да напуснат трибуните на централния корт и да се приберат.

Както е известно, в следващите пет дни в тази част от страната, в която се играе първият турнир от Големия шлем. Така по трибуните няма да има фенове поне до полуфиналите.

Действието от организаторите бе взето, след като наложената карантина в щата Виктория стартира от 23:59 в петък, а реферът Джон Блом напомняше неколкократно на феновете, че трябва да напуснат „Род Лейвър Арина” до 23:30 часа местно време.

Тенисистите бяха прибрани в съблекалнята за 10 минути, докато и последният фен по трибуните не си тръгна от корта, като се стигна и до разправии между стюардите и феновете. 

Самата среща беше изключително интересна и световният номер 1 допусна да бъде изравнен, след като поведе с 2:0 сета в отделните части 7:6 (1), 6:4, американецът успя да изравни след 6:3, 6:4. В петия сет Ноле не срещна трудности и се класира за осминафиналите след 6:2.