Бившият световен шампион и златен медалист от Олимпийските игри през 1984 г. Марк Бриланд излезе с рязко изказване срещу бившия си ученик Деонтей Уайлдър.


Бриланд беше дългогодишният треньор на Уайлдър заедно с Джей Диас, но след като бившият шампион на WBC допусна първото си поражение в кариерата от ръцете на Тайсън Фюри миналия февруари, "Bronze Bomber" реши сканално да се раздели с Бреланд, като обвинявайки своя треньор наред с други неща, набеждавайки го като нелоялен заради хвърлянето на кърпата, тъй като британецът го доминираше през цялата среща.

Бриланд запази мълчание откакто се раздели с Уайлдър (42-1-1, 41 нокаута) през октомври, но треньорът обърна позицията си и отправи сериозна критика срещу бронзовия медалист от Олимпийските игри 2008.

„Кариерата на Уайлдър приключи, аз приключих и той свърши. Приключих с него. Уайлдър има само силата си и ще видим докъде ще го отведе тя. Това е всичко, което ще кажа. Пожелавам му всичко добро и това е ", каза Бриланд пред The Fight Is Right. Бриланд коментира и твърденията на Уайлдър, че е натъпкал водата му с медикаменти, които да забавят реакцията му.

„Толкова много хора ме познават, характерът ми говори сам за себе си. Ако гледате записите, никъде не виждате вода в ръцете ми. Независимо от всичко аз съм там, за да ти помогна. Моето отношение е: „Когато ти победиш, аз печеля“, каза Бриланд.