От днес, спoртуването на открито в Испания вече е разрешено. Това се оказа особено изкушаващо за спортуващите, които още от ранни зори напълниха улиците в големи и малко градове в страната. Хиляди хора с охота приеха позволението от властите и нямаха търпение да напуснат домовете си и да излязат на въздух. 

Едни се отдадоха на крос, а докато други избраха разходките, с които да се порадват на природата и слънчевите лъчи. Снимки от Мадрид и Барселона се появиха в социалните мрежи. На кадрите се виждат претрупани пешеходни зони. От днес в Испания е позволено да спортуваш навън от 06:00 до 10:00 сутринта и от 20:00 до 23:00 вечерта местно време.

Естествено, освен реални снимки в социалните мрежи се появиха и шеговити колажи и "мемета", показващи огромното желание на всички в страната да излязат навън.

Българка във Валядолид: Колкото повече стоим в неизвестност, толкова повече отчаяние имаВсе още не му се вижда края, споделя в интервю за Trafficnews 24-годишната Кристина Начева, която живее от 14 години в Испания