Хиляди фенове и баскетболни легенди изпратиха в последния му път емблематичния баскетболист Коби Брайънт. Бившият гард на Лос Анджелис Лейкърс загуби живота си в катастрофа с хеликоптер на 26 януари. Трагедията отне живота на още 8 души, а сред тях бе и една от дъщерите на Брайънт - 13-годишната Джиана. В залата на Лейкърс "Стейпълс Сентър" близките на Коби и VIP личности се преклониха на специална церемония пред великия баскетболист, който остана завинаги на 41. Церемонията се проведе на две нива, като над 20 000 обикновени фенове изпратиха Коби пред паметник до залата, а по-близките му и много ВИП гости го направиха на церемония вътре в залата.

Днешната дата 24.02. не бе избрана случайно. №24 е един от двата любими номера на Коби, изплозвани от него по време на кариерата му (другият е №8). Дъщеричката му Джиана, която също беше баскетболистка, пък носеше №2 в училищния си отбор. Вдовицата на Коби Брайънт - Ванеса, показа татуировка, която си е направила в памет на починалата си дъщеря Джиана. Ванеса изписа цифрата "2" върху ръката си. Той беше лед, а аз - огън. Понякога беше обратното. Помежду ни имаше съвършен баланс. Не знам как заслужих мъж, който да ме обича толкова много. Ръцете му бяха магически - децата много лесно заспиваха в тях, промълви със сълзи на очи Ванеса по време на церемонията. Джиана много приличаше на баща си. И двамата обичаха да учат нови неща и да помагат на хората, добави съпругата на Коби.

Легендарният Майкъл Джордан не успя да сдържи емоциите си и бързо се просълзи, докато изричаше своята прочуствена реч. Въздушния сподели няколко забавни случки с участието на Коби, след което подчерта чувството си на любов към починалия играч, обрисувайки го като свой "по-малък брат". За финал легендата Джордан сподели, че част от него е умряла след смъртта на Коби, но споменът за него продължава.

Следваше изявлението на още един знаменит баскетболист и голям приятел на Коби - Шакил О'Нийл. Двамата бяха част от великия отбор на Лейкърс, спечелил 3 поредни титли от НБА в първото на десетилетие на века. Той също трудно сдържаше емоциите си, говорейки за трагичната загуба, пожелавайки си отново да се срещне с големия си приятел един ден.

Междувременно стана ясно, че Ванеса Брайънт е завела дело срещу компанията, притежаваща хеликоптера, с който загинаха Коби и Джиана. Разследването установи, че мъглата е причина за катастрофата и хеликоптерът не е трябвало да бъде допускан да лети в злощастната неделя.