Единственият българин в тенис елита Григор Димитров този път не можа да вземе сет на Рафаел Надал и отстъпи с 3:6, 2:6 за 1 час и 44 минути игра на полуфиналите в турнира от сериите АТР 500 в Акапулко. Три години по-късно Матадора отново ще спори за титлата в мексиканския град, след като спечели надпреварата през 2008 и 2013 година, когато тя още се провеждаше на клей, съобщава Спортал.

Гришо, шампион в първото издание на събитието след преминаването на твърд корт през 2014-а, може да бъде единствено удовлетворен от цялостното си представяне. За първи път от началото на сезона той записа две поредни победи (изключваме ATP Cup, където форматът предполагаше гарантирани три срещи на сингъл) и стигна чак до предпоследната фаза.

За разлика от предишните си осем сблъсъка на хард корт, този път Гришо не можа да вземе сет, но някои неточности в определени моменти му попречиха да го направи - най-вече в няколко точки, които бяха подготвени перфектно за завършване, но се стигна до грешки.

По традиция Григор направи няколко фамозни отигравания, които дълго време ще се въртят в социалните медии, но и Надал демонстрира огромната си класа в ключови ситуации. Матадора ще се изправи срещу Тейлър Фриц в спор за титлата в Акапулко.