Най-добрият български тенисист в историята Григор Димитров коментира втората поредна победа на "лъвовете" в турнира ATP Cup. Хасковлията удари Раду Албот (6:2, 6:3) и помогна на нашите да спечелят с 2:1 срещу Молдова.

"В момента всичко е прекрасно. Приемам сериозно ролята си на играещ капитан. Това не е много лесно, понякога ми липсва малко енергия. Опитвам да се фокусирам, доколкото мога. Беше важно и Димитър да спечели първия мач, благодарим и за подкрепата, всичко се получава много добре до момента", сподели Гришо, цитиран от gol.bg.

"И моите съотборници ме вдъхновяват. Ние си говорим много, забавляваме се заедно, това прави нещата много по-лесни. Понякога оставяме и тениса настрана, можеш да се насладиш на момента. В същото време работим много здраво."

"Всеки показва чудесна дисциплина. Разбира се, има какво да се желае, но в момента нещата са добре. Щастливи сме, че играем пред толкова много българи. Благодарим им за подкрепата."

"Всяка една мечта започва с вяра. Щом сме тук, значи вярваме в себе си. Когато осъзнах, че класирах страната за отборна надпревара, не знаех с кого ще играем, но знаехме, че трябва да се борим, с когото и да се паднем. В момента всичко опира до вярата и до това да сме здрави и постоянни", каза още Димитров.

Мико и Григор изковаха втора победа за България в СидниДвамата спечелиха убедително мачовете си на сингъл срещу Молдова, последва загуба при двойките