Пловдивският тенисист Димитър Кузманов и първата ни ракета Григор Димитров изковаха втора победа за България на отборния турнир ATP Cup в Сидни. След знаменития успех срещу Великобритания в петък с 2:1, нашите сразиха Молдова със същия резултат и имат големи шансове да прескочат груповата фаза и да се класират за елиминациите.

В първата среща Кузманов надигра Александър Козбинов с 6:1, 7:5. Мико показа отлична защита в първия сет, а във втория поведе с два пробива за 4:0 и имаше възможност да разгроми съперника си. Козбинов успя да изравни, но Кузманов взе своето. Това е първа победа за него на ниво АТР, като той имаше досега три поражения в три турнира от сериите "Чалънджър", а иначе е носител на 19 титли от сериите "Фючърс".

Във втората среща на сингъл Григор Димитров не остави шансове на най-добрия молдовец Раду Албот и го победи с 6:2, 6:3, за да подпечата крайния успех и да продължи отличното представяне на нашите в турнира до момента. В мача на двойки, който бе без значение, Григор Димитров и Александър Лазаров допуснаха загуба от Раду Албот и Александър Козбинов с 4:6, 6:7 (4). Все пак чиста победа с 3:0 победи можеше да ни помогне повече за класиране, затова Гришо реши да играе и при двойките. Така мачът с Белгия във вторник сутринта ще бъде решаващ за класирането ни напред.