Григор Димитров отново показа, че в момента играе може би най-добрия тенис в кариерата си. Той буквално отнесе испанеца Пабло Карено Буста с 6:1, 6:1 само за час игра и подпечата първото място в групата "Пийт Сампрас", което вече си бе осигурил на финалния Мастърс на осемте най-добри през сезона в Лондон. Страхотен сервис, убийствени ретури, превъзходно движение по корта бяха само част от оръжията в бойния арсенал на Григор и в този мач, в който спечели една от най-убедителните победи в историята на турнира. Противникът му явно изпитваше физически проблеми - два пъти поиска медицинска помощ, но това не омаловажава успеха на Гришо. Този мач бе без значение за класирането в групата, но българинът излезе пределно мотивиран и показа, че се е устремил към нещо голямо.

Закъде бързаш толкова?, попита го водещата в интервюто веднага след мача. Благодаря ви за тази вечер, обърна се Димитров на български към мощната агитка от сънародници, които го подкрепяха. Тук е наистина специално - цялата тази атмосфера, публика, тези български знамена, допълни Гришо. Ще се постарая да запазя този ритъм. Джак Сок е опасен противник. В последните месеци направи страхотни мачове и точно затова е тук, каза още Григор.

Утре от 22 часа най-добрият ни тенисист излиза в полуфинала срещу американеца Джак Сок и при победа ще си гарантира третото място в световната ранглиста в края на годината. В другия полуфинал преди това ще играят шесткратният шампион в надпреварата Роджър Федерер и Давид Гофен.