Днес отново ще видим в действие най-добрия български тенисист Григор Димитров. 33-годишният хасковлия ще бори за място на четвъртфиналите на турнира на трева от сериите АТР 500 в Куинс, а препятствие пред него по пътя до там ще бъде американецът Себастиан Корда, син на чешката легенда Петер Корда. Двубоят им е втори по програма на централния корт, където битките започват в 14:00 часа българско време с тази между Матео Арналди и Ринки Хиджиката.

Поставеният под №3 Григор започна с убедителна победа участието си в “Куинс”, надделявайки над Адриан Манарино с 6:1, 6:2 само за 60 минути игра. 23-ият в световната ранглиста Корда от своя страна елиминира намиращия се с едно място пред него в класацията на АТР Карен Хачанов от Русия със 7:5, 7:6(5).

До момента Григор Димитров Себастиан Корда, които немалко пъти са си партнирали на двойки, са играли два пъти помежду си на сингъл, като са си разменили по една победа. И двата им двубоя обаче са на твърда настилка. През 2022 година на осминафиналите във Вашингтон американецът записа успех с 4:6, 6:1, 6:2, но по-рано този сезон Димитров взе реванш с победа с 6:1, 7:6(5) в същата фаза на турнира в Марсилия.

Корда демонстрира добра форма на старта на сезона на трева, достигайки до финала в Хертогенбош през миналата седмица. Григор пък предпочете да си вземе почивка след “Ролан Гарос” и сега в Куинс е първият му турнир на тази настилка.

Срещата между Григор и Корда ще може да гледате по Max Sport 1.

Турнирът в “Куинс” е един от любимите на първата ни ракета. От влизането си в професионалния тур Григор Димитров има 13 участия в надпреварата, като я е пропускал само веднъж - през 2021 година, когато беше контузен. През 2020-а пък турнирът не се състоя заради пандемията от КОВИД-19.

Григор Димитров е шампион в Куинс Клъб за 2014 година след драматичен триумф на финала срещу испанеца Фелисиано Лопес с 6:7 (8), 7:6 (1), 7:6 (6). Тогава българинът спаси мачбол в края на втория сет, а в третия изоставаше с пробив, но показа характер и се пребори за победата. Освен това Димитров има и два полуфинала - през 2012 и 2017 година.