Германия излъга Испания с 1:0 като гост в контрола, играна на стадиона във Виго. Двубоят между европейския и световния шампион се игра при силен дъжд и в сравнително бавно темпо, без много чисти положения за гол.

Единственото попадение бе дело на играещия за Реал (Мадрид) Тони Кроос в 89-ата минута. Халфът шутира с десния крак от около 22 метра и свари неподготвен резервния вратар на домакините Кико Касия.

В 17-ата минута Томас Мюлер получи контузия след едно влизане на Серхио Рамос. Пет минути по-късно нападателят на Германия бе заменен принудително заради болки в гърба и на негово място се появи Белараби.

Малко преди това бе най-сериозното положение за Бундестима. Марио Гьотце се озова на добра позиция и мигновено шутира, но Икер Касияс спаси.

В 30-ата минута пък испанците бяха много близо до откриване на резултата. Това стана след центриране на Раул Гарсия, което бе засечено от Нолито, но вратарят на световните шампиони Цилер изби с крак.

В 58-ата минута дебютантът Нолито, който е играч на Селта, шутира много силно от фаул, при което Цилер за пореден път се намеси блестящо.

Следващото положение в мача бе чак след 20 минути, когато защитникът на Германия Кевин Фоланд пробва шут с левия крак от дистанция. Топката тупна коварно пред влезлия на смяна вратар Касия, но все пак той успя да спаси.

Малко след това Цилер показа отличен рефлекс, а в 82-ата минута съдията помогна на световните шампиони. Аспиликуета прати топката в мрежата, засичайки с крак центриране от дясно, но реферът вдигна засада, която не съществуваше.